De mest bæredygtige isoleringsmaterialer

De seneste år er især sten- og mineraluld vundet frem, men de to isoleringsformer er utroligt klimabelastende. Derfor er det vigtigt at kigge nærmere på og fremhæve, hvad der er de mere bæredygtige valg inden for isolering. Det skal naturligvis nævnes, at der findes utallige forskellige isoleringsmaterialer, som hele tiden udvikles – også i en mere klimavenlig retning. Så hvad der er godt her i 2022, er ikke nødvendigvis det rigtige i 2023. Heldigvis kan man selv læse sig til meget viden. Så det her skal du tage som en retningssnor.

Vi vil altid anbefale, at du forhører dig med en ekspert. Det kan være en lokal tømrer, der kan sit kram inden for isolering. Hvis du er bosat i Hørning, så bør du kontakte en lokal tømrer i Hørning. De kender nemlig til lokalplanen og til, hvad der kan fungere bedst for din type bolig. Desuden er mange også begyndt at blive mere miljøvenlige i deres arbejdsmetoder, fordi det er påkrævet af dem af deres kunder.

Papiruld

Modsat mineral- og stenuld, så skal papiruld ikke opvarmes til skyhøje temperaturer. Det er med til at gøre den til en rigtig god spiller på markedet for isolering i hulmur. De små papirgranulater er behandlet med borsalte og aluminiumhydroxid, så de ikke ligesom almindeligt papir kan nedbrydes eller brænde så let. Desuden er papiret, der bruges til granulat ofte genanvendt papir. Det er altså noget, der allerede er blevet godt udnyttet, og som så kan finde plads i dit hjem. Det er også et rigtigt udmærket isoleringsmateriale, fordi det er godt til at holde på varmen.

Træbeklædning

Hvis du ikke har en hulmur, men stadig gerne vil isolere dit hus, så kan det være en god idé at gøre det i den nordiske stil. Det kan man nemlig gøre ved at sætte ny beklædning uden på sit hus. Den flotte træbeklædning er ikke kun med til at holde på varmen i huset, men også til at løfte udseendet på huset. Desuden kan en træbeklædning også være med til at højne salgsprisen på huset, fordi mange købere er interesseret i et hus med god isolering. Så det er altså win-win at vælge træ. Desuden er træ et naturligt materiale, som i teorien er CO2-neutral.

Hvis du vælger en af ovenstående materialer til isolering, så er det bare at indhente et godt tilbud fra en lokal, der kan stå for at få dit hus i tip-top stand.