Kan isolering gøres bæredygtigt?

De sidste mange år har der været en del snak om energieffektiviseringer i forbindelse med klimasikring af sit hjem. Her er isolering en afgørende faktor, men desværre er mange isoleringsmaterialer meget klimabelastende. Det skyldes, at populære midler som sten- og glasuld skal opvarmes til meget høje temperaturer for at kunne danne den ønskede tæthed. Derfor er det værd at tage et kig på, om der er mere bæredygtige måder at isolere på. SPOILER: Det er der. Det vil vi nemlig kigge nærmere på artiklen her.

Tag de gode overvejelser

Isoleringsmaterialer er ligesom meget andet ikke perfekte. Selvom man vælger en af de mest bæredygtige på markedet, nemlig papiruld, så vil der stadig være omkostninger for miljøet. For selvom isoleringen laves af genanvendt papir og ikke skal opvarmes til tårnhøje temperaturer, så skal det stadig behandles med boresalt og aluminiumhydroxid for at gøre det brandhæmmende og resistent over for fugt og skadedyr. Disse kemikalier er naturligvis ikke yndlinge for miljøet, og det bør man have med i sine overvejelser, når det kommer til valg af isoleringsmateriale. Det er altså en overvejelse frem og tilbage overfor, hvad der er bedst og passer til dine behov.

To skridt frem, et tilbage

Når man står i valget af isoleringsmateriale, så bør man se glasset halvt fyldt. For selvom materialerne ikke er de rene naturvidundere, så gør de en rigtig god forskel for dit hus i forhold til miljøet. Det betyder, at jo bedre dit hus er isoleret, jo bedre kan du også holde på varmen og spare på andre af naturens ressourcer. Hvis man vælger at se glasset halvt tomt, så kan det virkelig blive svært at få et velisoleret hus. Hovedgrunden til dette er, at alle de velkendte og gode isoleringsmaterialer i dag vil svine på den ene eller den anden måde. Så med mindre, at man skal helt tilbage til afføringen fra en ko, så bør man holde fast i at vælge den mest miljørigtige, som der kan tilbydes i dag.

Konklusion

Helt kort kan man sige, at isolering kan gøres mere bæredygtig, men det kan nok ikke helt grøntstemples. Derfor er det også vigtigt at vælge det grønneste isoleringsmateriale, når det kommer til isolering. Så hvis du vil have et selvforsynende hus med god isolering, så kan du læse alt om de forskellige isoleringsmaterialer her. Bliv klogere på de forskellige isoleringsmaterialer her, så du kan tage det rette valg til din bolig og situation.