Få en bedre søvnrytme

En god nats søvn er utroligt vigtigt for et sundt liv. Det har været almen viden i rigtigt mange år efterhånden, men alligevel oplever mange problemer med at sove ordentligt om natten. Det kan skyldes utroligt mange forskelligartede faktorer, men ved at lave ganske få ændringer i sine rutiner, så kan man forbedre sin søvn markant. Herunder har vi samlet nogle gode tips til dig, der ønsker at sove bedre. Først gennemgår vi dog lige, hvorfor søvnen er så vigtig for din fysiske såvel som psykiske sundhed.

En sund søvn

Et voksent menneske har i gennemsnit bedst af at få otte timers søvn per nat. For nogle kan der være behov for mere, mens andre kan klare sig med mindre. Det er i sidste ende vigtigt at mærke efter. Grunden til, at det er fastlagt til otte timer, er, at det er videnskabeligt bevist. På den måde kommer man nemlig igennem alle stadier i søvnen, som er vigtige for helbredet.

Dårlig søvn kan nemlig resultere i en lang række sygdomme. I de milde tilfælde kan det påvirke hjernen, så man hurtigere mister opmærksomheden, bliver irritabel og ikke kan koncentrere sig ordentligt. Over længere tid kan det resultere i stress, angst og overvægt, har flere studier vist. Det er altså vigtigt med et sundt søvnmønster, som for mange kan etableres med få trin.

Begræns din skærmtid

Du har helt sikkert hørt det før. Læg telefonen fra dig og sluk TV og computer i god tid inden sengetid. Det skadelige blå lys fra skærmene er nemlig med til at forvirre hjernen, og det kan skade din søvn og nedsætte din søvnkvalitet. Hvis det virker uoverkommeligt at slukke helt for genstandene, så kan det også hjælpe meget med et par Blue Light briller. De er nemlig med til at blokere for helt op til 95% af det skadelige blå lys. De skal på, når du bruger meget tid foran skærmen eller før sengetid for at fungere optimalt.

Luk alt ude

For at få en bedre søvn, er det vigtigt at lægge mærke til, hvad der holder dig vågen. Mange vågner nemlig ubevidst om natten ved lys og lyde. Derfor kan det give rigtigt god mening at undersøge, om det kan give mening med en sovemaske eller ørepropper. Man kan nemlig få begge dele, som er udviklet specielt til at forbedre nattesøvnen. På den måde får man nogle gode produkter til at forbedre ens søvnmønster, så man kan få en sund søvn.