Er det godt for miljøet at have flere skærme?

Et spørgsmål vi ikke har set behandlet før er hvorvidt det er godt for miljøet at have flere skærme på sit computerbord. Det korte svar må være, at (alt andet lige) flere skærme betyder et større strømforbrug, men der er nogle undtagelser. Hvis du har en dårlig skærm, der trækker meget strøm, så kunne det vel godt være, at du kunne finde to skærme der bruger lige så meget eller mindre strøm tilsammen end din forrige. Du skal bare kigge efter det. Derudover kan du få klaret meget mere med flere skærme, og så er de tændt i kortere tid, og det samme gør sig gældende for din computer, som du også skal regne med i det hele.

Hvorfor overhovedet have flere skærme?

Hvis du arbejder på et kontor, så ved du det allerede. Der er ikke så mange arbejdspladser, hvor man kun har én skærm, hvis man skal sidde foran computeren hele dagen. Det er heller ikke så godt at sidde med en bærbar computer hele dagen, og dette er også et af argumenterne for at bruge flere skærme.

Der er også lavet forskellige studier, der konkluderer, at man får lavet meget mere, hvis man har en ekstra skærm. Har man to af de samme skærme, så er det nok endnu mere. Hvis du anvender en bærbar computer til dine daglige opgaver og tænker, at du ikke kan have mere end en enkelt ekstra skærm, så tager du fejl. Der findes en ting, der kaldes for en dockingstation. Dette stykke hardware gør, at du kan tilslutte mange flere ting til din computer, end hvad producenten har givet dig mulighed for at gøre. Derudover kan man også oplade sin computer direkte igennem en dockingstation. Disse koster omkring 1-2000 kroner, og det er penge godt givet ud, hvis man arbejder meget foran computeren.

Nemmere at skrive ansøgninger

Det er nemmere at skrive ansøgninger til et nyt job, hvis du har hele dit CV åbent på den ene skærm og dine gamle ansøgninger åbent på den anden (eller halvdelen af den anden). Du får klaret meget mere, og hvis du har en virksomhed og skal skrive en ansøgning til erhvervskonto, så bliver det også en del nemmere med en god skærm og helst flere af dem. Hvis du har muligheden for det, så bør du vælge skærme i 4K, da dette er fremtiden, og man kan tydeligt se forskel på 4K og Full HD, som efterhånden udkom for mange år siden.