Naturomgivelser

Sådan påvirker kryptovaluta naturen

Kryptovalutaer ser måske ikke ud til at påvirke naturen eller miljøet på overfladen, men det gør de rent faktisk. De kan gøre det på mange måder, men den mest vigtige ting at være klar over, er at det kræver meget strøm at have en kryptovaluta kørende. Teknisk set er det, det hvad der holder en blockchain kørende, men det er ikke så vigtigt med de tekniske detaljer på en blog om miljø.

Hvor stort er omfanget?

Det er ikke nemt at sige hvor meget strøm, der bliver brugt på kryptovalutaer. Der findes nemlig tusindvis af dem, og der kommer hele tiden nye ud. Nogle har dog lavet estimater, og disse estimater siger, at et netværk sagtens kan bruge lige så meget som de små lande i verden. Det er virkelig meget strøm, der bliver brugt. Den største synder er, som du nok allerede har gættet, bitcoin. Denne kryptovaluta var den første, og det er den, der har den største “market cap”.

Bare fordi man køber bitcoin, så betyder det ikke nødvendigvis, at der bliver brugt mere strøm. Det er nemlig mining, der tager det meste, og dette bliver gjort uanset om der bliver købt eller solgt bitcoins – indtil et vis niveau. Når kursen er høj, så er det mere attraktivt, og så bliver der minet mere. Det giver meget god mening. Hvis du vil læse mere om bitcoin, samt hvordan du investerer i det, så kan hjemmesiden der bliver linket til varmt anbefales.

Kan man gøre noget ved det?

Man kan gøre noget ved det fra politisk side eller blot ved at skifte over til en anden kryptovaluta, hvor man ikke har mining. Der findes nemlig mange gode alternativer, hvor det mest populære alternative hedder proof of stake, og du kender det nok allerede fra Ethereum. Her har man simpelthen valgt at skifte til det, fordi det kræver meget mindre strøm. Man kan derfor sige, at det er meget mere miljøvenligt. De har et mål om at reducere strømforbruget med 99%, som virkelig er meget. Mange andre virksomheder eller organisationer snakker oftest om et-cifrede procenttal, så det er meget flot af dem.

Hvis du vælger at investere i den ene eller anden valuta, så skal du være klar over, at det er rigtige penge, du investerer med. Derfor skal du finde ud af så meget om hvad du investerer i, før du rent faktisk gør det. Ellers er det ikke en informeret investering, og så kan det gå galt.