Motion

Hvordan taber man sig uden at belaste sin krop?

Der findes utallige slankekure og gode råd til vægttab overalt, og det er nærmest umuligt at gennemskue, om det reelt er noget, der virker, og hvorvidt det er en god idé, at udsætte sin krop for det. Man kan dog som regel gå ud fra, at en kur, der får en til at smide 5 kg på en uge, ikke er sund, og mange gange vil de tabte kg hurtigt komme på igen.

Er motion nøglen til vægttab?

Der er ingen tvivl om, at det er sundt at bruge sin krop og holde sig i gang. Og det er logisk, at man forbrænder flere kalorier, ved at dyrke cardio træning, som for eksempel løb, cykling eller blot lange gåture. Men dyrker man samtidig styrketræning, vil ens muskler vokse i fylde, og derved forbruge flere kalorier. Det vil faktisk sige, at dine muskler vil hjælpe dig med dit vægttab, selv når du sidder stille. Er du i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, kan det anbefales at melde sig ind i et fitnesscenter, hvor der altid er mulighed for at få hjælp til at sammensætte et program, og få vejledning i brug af maskinerne og alle de andre redskaber.

Hvad skal du undgå at spise?

I princippet er der ikke noget, du ikke må spise, når du skal tabe dig. Helt grundlæggende skal du bare indtage færre kalorier, end din krop bruger. Men det kan også være svært nok at gennemskue, og de fleste vil nok have det nemmest med at have en plan at følge. I dag er der heldigvis masser af muligheder for at få lagt en god kostplan, der sørger for, at din krop får alt det den har brug for, samtidig med at du taber dig. Du kan opsøge en diætist, der er uddannet i netop dette. Mange træningscentre tilbyder også hjælp til kostplan som en del af deres service, og ellers kan du finde masser af tilbud på både træningsprogrammer og kostvejledning hos online coaches, der har specialiseret sig i at hjælpe folk på denne måde.

Det giver sig selv, at man bør skære ned på alt det, der indeholder mange kalorier, herunder kage, slik, chips, sodavand og alkohol. Du skal naturligvis ikke undvære alt dette i al evighed, og i de fleste kostprogrammer har du en cheatday, altså en dag, hvor du kan nyde dine yndlingssnacks og en drink med god samvittighed. De fleste vil opleve, at der gemmer sig mange kalorier i disse ting, og at de begynder at tabe sig, når de dårlige vaner bliver brudt. Mange er sukkerafhængige uden at være klar over det, og får blandt andet hovedpine, når sukkeret bliver skåret væk. Andre kan have utroligt svært ved at undvære det daglige glas vin eller fyraftensøllen. Hvis du oplever dette, skal du overveje, om du har et alkoholproblem. Er det tilfældet, bør du søge hjælp hos professionelle indenfor alkoholbehandling. Især hvis du oplever tegn på abstinenser, som rystelser, kvalme, søvnproblemer eller blot stærk trang til alkohol. Er du i tvivl om, hvorvidt du drikker for meget, så sørg for at få alkoholrådgivning hurtigst muligt. De færreste kan selv komme ud af et misbrug, og ligesom med kost og motion, er vaner svære at bryde.