Kom ud i naturen i efteråret

Naturen er et sted, hvor de fleste finder ro. Hvad end, det er ved vandet, i skoven, på de endeløse marker – mulighederne er mange. Selvom vejret ikke nødvendigvis altid holder tørt, og det bliver en del mere blæsende, så skal det ikke holde nogen tilbage fra at tage ud i naturen. Derfor har vi herunder samlet nogle gode idéer til, hvad du kan lave udenfor i efteråret. For selvom bladene er ved at blive gule, så er der stadig masser at give sig til, se og opleve ude i vores alles yndlings meditationssted.

Samle svampe

Efteråret er også et fantastisk tidspunkt at gå i skoven og sanke på. Skoven er nemlig en overflod af lækre svampe i alt fra kantareller til trompethatte. Det kan dog være en farlig beskæftigelse, og derfor er det også vigtigt at have en ekspert med på svampetur, hvis du ikke selv kender dem. Her er der masser at finde både i diverse foreninger og på Facebook. En hurtig Googlesøgning og så kan du komme ud at samle alle de lækre svampe, der gemmer sig i skoven. Måske du med tiden kan blive så god til at genkende faretegn, at du kan gå ud på egen hånd med en kurv, en lille kniv og en pensel.

Bade

Ja, det behøver hverken kun at være vinter eller sommer førend, at det er badesæson. Faktisk er det en rigtig god måde at vende kroppen til det koldere vand ved også at hoppe i under efteråret. Der er da heller ikke noget bedre end en tur i bølgen blå, mens det regner en smule fra oven. Dog er det naturligvis vigtigt, at man ikke hopper i, mens det er lyn og torden, da det kan være fatalt. Desuden skal man også være opmærksom på vejret, da der kan være en del understrøm om vinteren. Derfor kan det være en god idé at finde et havnebad eller et andet aflukke, hvor det er mere sikkert at bade.

Gå en tur

Det kan være som massage for sjælen at komme ud i naturen. Her kommer du ud i den friske luft og får nogle nye oplevelser, og derfor kan selv en mindre gåtur gøre en stor forskel. Det er en god måde at komme ud at få rørt kroppen på og få renset tankerne. Derfor anbefales det også til mange at komme ud i naturen nær dig om det er en park, en skov eller noget helt tredje.