Døjer du med daglige smerter?

Noget af det værste er at have smerter i kroppen på daglig basis, og der er forurolige mange, som oplever dette. Det kan eksempelvis skyldes kroniske sygdomme, hvor man lider af smerter dagligt. Men det kan også være mere selvforskyldte smerter som eksempelvis hovedpine, som kommer af for meget skærmforbrug. Uanset hvad, kan disse smerter nemt påvirke ens dag og humør. Hvis man går og har ondt, vil mange opleve, at deres overskud vil blive meget mindre. Det kan derfor nemt påvirke humøret, og det kan derfor gå ud over ens omgangskreds. Vi har derfor samlet nogle måder, hvorpå du forhåbentlig kunne komme af med de værste smerter.

Snak om det, så du ikke går med det alene

Hvis du er meget plaget af smerter, så dit overskud og humør ikke altid er i top, burde du snakke med dine nærmeste om det. På den måde ved du hvorfor du måske reagerer, som du gør. Du skal prøve at sætte ord på det, som du føler i kroppen, så de bedre kan forstå det. Kommunikation er utroligt vigtigt i et smerteforløb, som mange oplever. Man skal i sådan en situation også passe på med, at det ikke er noget, som du selv går rundt med. Hvis du er ny med en smertesygdom, er det derfor vigtigt, at du får snakket med noget, så du ikke har det dårligt mentalt også. Det er også rart for dine pårørende at vide og kende til din situation, så de kan tage højde for det.

Findes der behandlinger?

Hvis du oplever sådan smerter, som er der dagligt, burde du altid tage til lægen, og høre hvad de vil sige. De kan ofte give en forklaring på det, og komme med et forløb, som i sammen kan tage. Du kan få tilbudt piller, som vil kunne lindre dine smerter til en vis grad. De har dog stadig mange andre bivirkninger, som man skal være klar over. Derudover kan man få en henvisning til noget fysioterapi, hvor du vil få nogle øvelser, som du kan lave der og derhjemme. Dog vil dette være svært for en stor gruppe af mennesker, som døjer meget med smerter, da du typisk vil få mere ondt i en periode af det. Du kan lindre dine smerter med akupunktur, som ikke har nogle bivirkninger. Her vil du kunne slappe af imens du får behandlingen. Det kan tage de værste smerter, så du bedre kan fungere om dagen.