Lær at undvære dine sociale medier

Vi er i de seneste par år blevet mere og mere afhængig af vores sociale medier, og generelt er vores skærmtid steget markant. Det siger sig selv, at det ikke der sundt for os på nogen måde. Vi samles mindre og mindre sammen i det fysiske, da det er nemmere lige at facetime, skrive eller snappe til hinanden. Først var det de unge, som blev påvirket negativt af de sociale medier, men det gælder i større grad også de voksne nu. Mange flere begreber dykker op, og folk bliver bange for at gå glip af noget, hvis de ikke hele tiden er online. Dette bliver kaldt FOMO – fear of missing out. Det handler om, at du holder dig aktivt med noget andet, så du kan få det byttet ud med skærmen.

Du skal være aktiv i naturen

Det er både sundt og sjovt at opholde sig ude i den friske natur. Det er sundt for vores mentale helbred, at vi lige får en pause fra hverdagen, vanerne og rutinerne en gang imellem. Her gælder det især om, at du får slukket din mobil, eller i bedste fald lader den blive hjemme. Du skal helst ikke kunne blive forstyrret. Derudover er det også sundt for os, at vi får rørt os noget mere. Selvom det ikke behøver at være de voldsomme aktiviteter, er det alt anden lige bedre end at sidde derhjemme i sofaen med din mobil. Du kan eksempelvis lave en god frokost, som du kan tage med, hvor du eller sammen med nogle venner sejler i kajak. På den måde får du også noget nærvær med dine venner i den virkelige verden.

Gør dit hjem lækkert

Der er tidspunkter, hvor du vil være derhjemme og du ikke kan tage udenfor pga. eksempelvis dårligt vejr. Derfor kan det være svært ikke at falde i de dårlige vaner med mobilen og de sociale medier. Du kan dekorere dit hjem, så du kan nyde det i fuldedrag. Dertil vil det være en god idé, hvis du hang noget op eller lignende, hvor du vil blive mindet om dit mål om mindre skærmtid. Hvis du nyder naturen og vil følge det tidligere tip, kan du hænge kajak plakater op i din bolig. De er både pæne og dekorer dit hjem, men de vil også minde dig om dit mål samtidigt. Hvis det ikke lige er dig, findes der også mange andre typer af plekter, som kan minde dig om det på en anden måde.