Røgsugere og min barndom

Når det kommer til hygge og varme i hjemmet, er der ikke meget, der slår en god gammeldags brændeovn. Men som jeg lærte på den hårde måde som barn, kan en brændeovn også give dig en masse besvær, hvis ikke alt fungerer optimalt. Lad mig fortælle dig min historie.

Da jeg var lille, boede vi i et ældre hus fra 60’erne med dårlig isolering. Når jeg kom hjem fra skole, tændte jeg ofte op i brændeovnen i stuen for at få varmen. Desværre var skorstenen placeret bag en bakke, så når vinden blæste i den “forkerte” retning, blev røgen presset ned i skorstenen. Det gjorde det næsten umuligt at få ordentligt gang i aftrækket, og stuen blev hurtigt fyldt med røg. Hostende og med brændende øjne åbne jeg alle døre og vinduer for at lufte røgen ud – Og med det forsvandt også den sidste varme i huset.

Det var en frustrerende oplevelse, men det lærte mig vigtigheden af at have optimalt aftræk i min skorsten. Og her kommer en røgsuger ind i billedet. Hvis vi havde haft en røgsuger, ville den have hjulpet med at skabe ordentlig luftstrøm i skorstenen og have forhindret vinden i at presse røgen tilbage i huset. Så hvis du nogensinde har haft problemer med dårligt aftræk i din skorsten, kan en røgsuger være lige det, du har brug for.

Som du kan se, kan en lille ting som en røgsuger gøre en stor forskel i dit hjem. Så tøv ikke med at prøve det af og oplev forskellen selv. Med en røgsuger kan du nyde varmen og hyggen i dit hjem uden at skulle bekymre dig om røg eller dårligt aftræk.

Se mere om røgsugere her.