Lavenergihuse

Spar på miljøet: Byg et lavenergihus

Det er vigtigt at passe på miljøet, og derfor er flere og flere brancher blevet markant grønnere end førhen. Det gælder en række industrier. Senest er boligbyggerier blevet mere grønne, da der nu tilbydes at bygge lavenergihuse. Med et lavenergihus bruges der mindre energi til opvarmning, så man efter indflytning kan spare penge på sine regninger.

Hvad er et lavenergihus?

Hvad kendetegner så et lavenergihus? Helt konkret er et lavenergihus et selvforsynende hus, som bruger markant mindre energi til opvarmning end andre almindelige huse. Det mindre energiforbrug skyldes primært, at huset er tættere bygget med varmegenvinding, isolering og ventilation. Derfor er et lavenergihus kendetegnet ved:

  • Huset er blevet installeret med energiruder, som formindsker varmetabet mest muligt.
  • Huset er blevet bygget med et tykkere lag isolering, så varmen forbliver i huset.
  • Huset er bygget op med et ventilationsanlæg, som sørger for at genvinde varmen, og dermed sørger for et optimalt indeklima.
  • Huset er generelt bygget så tæt, at varmen bliver holdt i huset og ikke slipper ud.

Prisen for et lavenergihus

Prisen for at bygge et lavenergihus er en smule dyrere end et normalt hus. Det skyldes, at der er en række ekstra omkostninger forbundet med at opsætte lavenergiløsninger. Men disse ekstra omkostninger vil hurtigt blive tjent ind igen, da du vil få lavere udgifter til opvarmning af huset, varmt vand og ventilation. Du vil generelt få et markant lavere varmeregning, som hurtigt vil opveje de ekstra omkostninger forbundet med at bygge huset.

En fingerregel er typisk, at du vil kunne spare mellem 5 og 10 procent på din varmeregning for hver grad, som du kan sænke temperaturen i huset. Og du vil kunne sænke den meget mere end før pga. den gode isolering. Så handler det blot om for dig, at finde ud af hvilken hustype du vil bygge. Der findes en række forskellige hustyper, som vil blive bygget som et lavenergihus. Du kan blive meget klogere på de forskellige hustyper lige her.