Flammer fra biopejs

Flammer fra en biopejs skaber hygge

Vi kan alle blive enige om at ildsteder i stuen er med til at skabe en rolig og hyggelig stemning. Med biopejse giver det helt nye muligheder for indretningen, da biopejse er skorstensfrie, og dermed ikke er afhængig af at være placeret ét sted i stuen. Det samme gælder lokationen. En biopejs kan bruges i huset, lejligheden eller sommerhuset. Der er ingen begrænsninger.

Hvad er en biopejs?

En biopejs brænder, modsat den traditionelle brændeovn, med bioethanol. Bioethanol er fremstillet af naturlige vegetabilske restafgrøder, og brænder derfor næsten 100% rentbrændende. Dette betyder også, at du kan få flotte, varme flammer uden der kommer røg, sod eller aske. Og dermed kan der brændes indendørs uden brug af skorsten. Det giver nye muligheder i din indretning, da en biopejs både kan placeres som en pejs, rumdeler eller et fritstående ildsted.

Biopejse kan fås i forskellige størrelser, og det afspejler sig også i varmeeffekten. Biopejse vil give en behagelig varme til rummet. Det er blot vigtigt, at den bliver afstemt i forhold til rummets størrelse, så rummet får den rigtige mængde luft.

2 typer brændere

Afhængigt af dit budget og behov findes der to forskellige brændere til din biopejs. Der findes nemlig den automatiske og den manuelle. Med den automatiske brænder kan du tænde, regulere og slukke biopejsen med en fjernbetjening. Der er sat en automatisk pumpe i, som hjælper til med dette, og der er samtidig indbygget censorer for at vedligeholde sikkerheden.

De manuelle brændere foregår med manuel sluk/tænd og opfyldning. De manuelle brændere er typisk også lidt billigere, da der ikke er samme automatik indbygget. Hvis du ønsker at læse endnu mere og biopejse, kan du gøre det lige her.